2015. december 29., kedd

Hogyan nézzek ki jobban? I. rész

Hey Everybody!
A vadonatúj, négy részes cikksorozatomban szeretném megmutatni nektek, hogy hogyan legyetek szép, kiegyensúlyozott lányok.
/Figyelem! A cikk elsősorban 13-20 éves tinézserek számára írodott, nem a fiatalabb korcsoportnak!/Az első adag az alapokról, avagy az önmagunk elfogadásáról szól.
 Melyik tinédzser ne panaszkodott volna külsejéről? Őszintén, ki ne mondta volna már ki valamelyik mondatot a száján?
"Jaj, felszedtem még egy pluszkilót, kövér vagyok!"
"Tele van pattanással a homlokom, úristen!"
"Egy ruha sem áll jól nekem!"
"RONDA VAGYOK!"
A legszubjektívebb fogalom: a szépség. Mindig lesz olyan, aki szépnek gondol, és mindig lesz olyan, aki nem. Valakinél ez élesen megosztja a közönséget, valakinél nem. Nem számít, ki van többségben, de a maga módján mindenki szép.
Az egyik legfontosabb az igényesség. Egy igénytelen arc, igénytelen hajjal, szakadt ruhákkal nem tud többre menni. Ápolni kell a bőrünket, a frizuránkat rendbe kell szedni, mindenképpen. Az egyetlen korlátozó tényező a pénz lenne, ha nem léteznének a tárcakímélő DIY tippek. Készíthetsz magadnak szupergyors és szuperhatásos sampont, minőségi, bőrkímélő sminket, szájápoló készítményeket, esetleg ékszereket. Az elavult ruháidat könnyen feldobhatod bármivel. A lényeg, hogy a pénz sose okozzon gondot! Mindig van megoldás.
A másik, és a ténylegesen legfontosabb dolog a magabiztosság. Oké, hogy ez nem teljesen a külső, de nagyban befolyásolja azt. Ki látott már egyáltalán nem magabiztos, viszont gyönyörű lányt? Na, ugye! A magabiztosság hétparancsolata:
-Hangos köszönés mindenkinek! (A cselekedet a szépség kulcsa)
-Váll leengedve, görnyedés elfelejtve, fej felemelve!
-Ha valami ciki, nevess magadon, és már nem is lesz az!
-Mindig, mindent tervezz előre!
-Ne siess el semmit!
-Legyél precíz!
-Ne nyomulj soha, senkire, semmilyen körülmények között!
Ha ezek megvannak, már rátérhetünk a tényleges kinézete. A legfontosabb, hogy el kell fogadnod magadat, akármilyen is vagy. Szeplős? Barna hajú és barna szemű? Hidd el, így is lehetsz gyönyörű. De ha tényleg nagyon nem megy, akkor mindent eltűntethetsz (persze csakis a végső esetben!). Borzas és vastag a szemöldököd? Szedesd ki! Pattanásos az arcod? (Semmiképpen se nyomd ki, maximum kozmetikushoz látogass el) Katt ide házi készítésű pattanás eltávolító krémekért. Ha nem áll jól a hajszíned neked, vagy változtatni szeretnék rajta, akkor színezd be, először kimosható festékkel, majd, ha teljesen meg vagy elégedve a színnel, akkor rendes hajfestékkel.
A smink nem más, mint minden kétségbe esett lány csodaszere. A kevesebb viszont néha több! Ebben az esetben általában az is. Ez a "csodaszer" gyökerestől megváltoztatja az arcod szerkezetét. Egy fotósorozat, ami bemutatja, hogy miről is beszélek pontosan.
De nem feltétlenül ezen múlik minden, hanem rajtad, vagyis a céljaidról. A tanácsom az, hogy írj föl egy papírlapra (vagy manapság már inkább számítógépen jegyzettömbbe szokás) mindent, amit el szeretnél érni. Az ideálodat, amilyen szeretnél lenni. Nem baj, ha pont két véglet vagytok, vagyis te egy alacsony, pluszkilókkal szenvedő, fekete hajú lány vagy, ő pedig egy magas, vékony, szőke modell. A lényeg, hogy jól tudd érezni magadat az ő kinézetével. Írd föl azokat a ruhadarabokat, amik tetszenek neked. A lényeg, hogy önmagad legyél, nem kell feltétlenül a divat után koslatni. Nem szükséges személyi stylistot felfogadni. Járd a magad útját! Ajánlom a figyelmedbe a pinterestet, ahol megtanulhatsz sminkelni, frizurákat készíteni, és sok mindent feldobni kézzel. Csodás megoldás mindenre. A youtube-on rengeteg magyar, angol, esetleg más, általad beszélt nyelvű videót találhatsz a témában. A lényeg, hogy senki se befolyásoljon. Elleshetsz tőlük különböző praktikákat, pénztárcakímélő ötleteket, miegymást. Inspirációszerzés indul!😊
Minden ilyen korú lány a szépségre vágyik. Senki, mondom, hogy SENKI sem tökéletes, az teszi a különbséget a szép, és a "csúnya" lány között, hogy az előbbi meg van elégedve magával. Akár hosszú küzdések árán, akár így született. Te is szép vagy. Mindenki szép. Nem az a lényeg, hogy ki szemüveges, vagy az, hogy ki magas, hogy ki mennyire túlsúlyos, vagy éppen, hogy milyen színű a haja. A kinézeted rajtad múlik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése